Paleo Plaattaart met roodfruit
Paleokeuken inspired plaattaart met rood fruit uit het seizoen
Hormoonproof, zoet zonder concessies: voedend, fris en feestelijk. Glutenvrij en boordevol smaak.
Ingrediënten voor 1 grote plaattaart/ovenplaat
80 ml gesmolten kokosolie
1,5 biologische citroen (rasp & sap)
300 gram amandelmeel
90 gram arrowroot
25 gram bakbananenmeel
2 tl bakpoeder
Snufje zeezout
200 g kokosbloesemsuiker *
4 eieren (maat L)
125 gram kokosyoghurt
500 gram rood fruit uit het seizoen anders uit de diepvries (bijv. blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen, nectarines ook lekker of kersen)
Amandelschaafsel, naar smaak als topping
* Kokosbloesemsuiker is een natuurlijke suiker dat gewonnen wordt uit de kokospalmboom. In vergelijking met geraffineerde (gewone) suiker is het iets minder zoet, bevat het meer nuttige voedingstoffen en heeft het een iets meer karamelachtige smaak.
Het voordeel is ook dat het een lage glycemische index heeft, waardoor het de bloedsuikerspiegel meer in balans houdt.
Benodigde bakspullen
bakplaat
bakpapier
spatel
mixer
rasp
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie op laag vuur.
Bekleed een diepe bakplaat of ovenplaat met bakpapier.
Rasp de schil van één citroen.
Meng in een grote kom het amandelmeel, arrowroot, bakbananenmeel, bakpoeder, zeezout en de kokosbloesemsuiker.
Pers de anderhalve citroen uit en vang het sap op in een tweede kom (60 ml ongeveer).
Voeg hier de eieren en kokosyoghurt aan toe en klop het geheel los.
Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door het natte mengsel.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat.
Maak het fruit schoon, snijd eventueel in stukjes en verdeel creatief over het beslag. Laat het fruit aansluiten bij het seizoen.
Bestrooi met amandelschaafsel.
Bak de plaattaart in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat even afkoelen, snijd in stukken en… geniet bewust én zonder schuldgevoel/buikklachten!
Als jij dit plaatcakerecept gaat maken, laat het me dan weten in de reacties hieronder of tag me op Instagram @foodie.aranka.
Liefs!
🫶